fbpx
Skip to main content
Ζαχαροπλαστείο Βριλήσσια
Ζαχαροπλαστείο Χαλάνδρι

Γλυκά με στέβια στις πιο αγαπημένες γεύσεις «Νανα Γιώτη»!

Γλυκά με στέβια στις πιο αγαπημένες γεύσεις «Νανα Γιώτη»!

Μας το ζητήσατε και το κάναμε πραγματικότητα, γιατί οι παρατηρήσεις σας, είναι για εμάς «καθήκον». Γλυκά με στέβια μόνο για εσάς. Στο πλαίσιο της καλής μας σχέσης με τους φίλους-πελάτες μας…. προσθέσαμε στις συνταγές στα γλυκά μας το αγαπημένο πλέον και γνωστό γλυκαντικό στέβια!
Γλυκά με στέβια λοιπόν σε πασίγνωστες γεύσεις “Νανά Γιώτη”! Κεικ, βουτήματα, μαρμελάδα αλλά και παγωτά, σας προσφέρονται σε δύο εκδοχές: παραδοσιακά με ζάχαρη και με το φυτικό γλυκαντικό στέβια.

Αλλά ας γνωρίσoυμε το δημοφιλές γλυκαντικό λίγο καλύτερα….

Η στέβια λοιπόν είναι ένα πλέον από τα πιο δημοφιλή γλυκαντικά / υποκατάστατα της αγαπημένης μας ζάχαρης.

Όλο και περισσότεροι «γλυκατζήδες», την επιλέγουν για να υποκαταστήσουν τη ζάχαρη στα ροφήματά τους, όπως πχ. στον καφέ τους, ή επιλέγουν πλέον γλυκά με στέβια, όμως ξέρουμε πραγματικά τι είναι τελικά η στέβια?

Σας παραθέτουμε λοιπόν 5 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε για την στέβια:

Η στέβια είναι φυτό με την επιστημονική ονομασία, «Stevia rebaudiana» που ευδοκιμεί στην Βραζιλία και στην Παραγουάη. Αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης λοιπόν, εξάγεται από το συγκεκριμένο φυτό και χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια και ως γλυκαντικό αλλά και ως «φάρμακο» για να θεραπεύει τόσο εγκαύματα όσο και συμπτώματα δυσφορίας στο στομάχι! Η γλυκύτητα του φυτού οφείλεται στις λεγόμενες «γλυκοσίδες», ουσίες που εκχυλίζονται από τα φύλλα της, αφού αυτά τοποθετηθούν σε ζεστό νερό.

Σε αρκετές περιπτώσεις τα σκευάσματα της στέβια δεν έιναι όλα “εντελώς φυσικά” εκχυλίσματα του φυτού. Πολλές φορές για τη διατήρηση του σκευάσματος της, για μεγάλο χρονικό διάστημα στα ράφια των καταστημάτων και εν συνεχεία στο ράφι του σπιτιού μας, το φυτό υποβάλλεται σε επεξεργασία με συνέπεια στο προιόν να υπάρχουν αρκετά πρόσθετα. Κάποια από αυτά είναι η ερυθριτόλη, μια αλκοόλη ζάχαρης, ενισχυτικά γεύσης και η δεξτρόζη, μια γλυκόζη από άμυλο, η οποία συχνά εξάγεται από το καλαμπόκι, το σιτάρι ή το ρύζι. Το ζαχαροπλαστείο “Νανά Γιώτη” χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας σκεύασμα για τα γλυκά με στέβια!

Η στέβια είναι ΑΡΚΕΤΑ πιο γλυκιά από τη γνωστή μας ζάχαρη! Το εκχύλισμα από το φυτό αν και είναι χαμηλό σε περιεκτικότητα σε θερμίδες, σε γλυκύτητα είναι 200 φορές περισσότερο από την αντίστοιχη ποσότητα της κοινής ζάχαρης.

Η στέβια αντικαθιστά την ζάχαρη επάξια και όσον αφορά στην παρασκευή γλυκών! Επίσης, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι πως δεν «καραμελώνει», όπως η ζάχαρη! Το ζαχαροπλαστείο μας, «Νανά Γιώτη» χρησιμοποιεί τις κατάλληλες ποσότητες έτσι ώστε να απολαμβάνετε τις αγαπημένες σας γεύσεις (προς το παρόν στα κεικ, βουτήματα και σε παγωτά) και στη εκδοχή τους με στέβια χωρίς καμία «έκπτωση» στην ποιότητα και την νοστιμιά τους!

Παρόλο που η στέβια έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, μην ξεγελιέστε πως με την κατανάλωσή της θα χάσετε σωματικό βάρος! Επίσης, μπορεί να υποκαθιστά την ζάχαρη και αυτό να σημαίνει μικρότερη κατανάλωση θερμιδών αλλά δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως οποιοδήποτε άλλο υποκατάστατο ζάχαρης μειώνει την υπερκατανάλωση τροφής η είναι αίτιο απώλειας βάρους. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως άτομα που καταναλώνουν αναψυκτικά «διαίτης», και πολλά από αυτά περιέχουν στέβια, είναι συχνά υπέρβαροι…. Έρευνες δείχνουν πως γενικά οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες είναι πολύ πιθανό να έχουν αρνητικές συνέπειες για την υγεία μας και να οδηγήσουν υπό συνθήκες σε προβλήματα που περιλαμβάνουν διαβήτη και παχυσαρκία.

Μας το ζητήσατε λοιπόν και το έχετε….

…..ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΓΛΥΚΑ «ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ» ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ!!!